Szponder gotowany ( z zupy ) w sosie ,, łapanym,,

Szponder gotowany ( z zupy ) w sosie ,, łapanym,,

Wpadłam w cykl . Gołąbki- kapuśniak - mięso z kapuśniaku w sosie .Za dużo to tego chudego mięsa ze szpondra rosołowego z takiej 1 porcji na zupę nie ma ( gotuję na ok. 35 dag szpondra ) . Ale jak się dorobi odpowiedni sos to zupełnie sycący obiadek na 2 osoby wyjdzie .Polecam takie ,, ciągi" - są bardzo wygodne .Jeszcze tylko wytłumaczenie nazwy sosu - ,, łapany " to taki co się złapie w lodówce lub szafce .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/szponder-gotowany-z-zupy-w-sosie-apanym.html

dodane na fotoforum:

anetka

anetka 2012-11-13

swietnie wyglada

bahus

bahus 2012-11-13

Kupiłaś mnie...;) Bardzo popieram takie twórcze ciągi....BRAWO!!!

bunia

bunia 2012-11-13

hi hi - z tego ciągu jeszcze będzie kapustka z czymś ze 2 razy i jarzynka z kapustki ( zamrożone ) .

anulkaz

anulkaz 2012-11-15

Ale zapaszki, aż czuję u siebie w kuchni:)

dodaj komentarz

kolejne >