Bakłażan z  grilla

Bakłażan z grilla

Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php


Bakłażan z grilla :
Smaczna przystawka na lato.
Składniki:
1 bakłażan
sól
sok z cytryny
pieprz mielony
oliwa z oliwek
Opis przygotowania: 30 minut
Bakłażana pokroić w centymetrowe plastry. Posolić i zostawić na 15 minut by puścił sok. Sok zlać ( pozbawia się w ten sposób bakłażana goryczki ).Plastry bakłażana osuszyć i upiec na grillu z obu stron . Skropić oliwą , sokiem z cytryny , popieprzyć . Podawać do dań z grilla lub jako samodzielną przekąskę .

dodane na fotoforum:

yanisia

yanisia 2008-09-03

O jak bosko wygląda? co to jest za potrawa?

bunia

bunia 2008-09-03

Bakłażan pokrojony , posypany przyprawami i opieczony na grillu.( nawet nie w ogrodzie tylko takim elektrycznym ). Pychota.

brygida

brygida 2008-09-03

uuu baklazan bardzo lubie,i w dodatku z grilla.musze kiedys sprobowac

calea

calea 2008-09-04

matko jakie tu pyszności:)))

rita55

rita55 2008-09-04

Buniu... tu sie jada inaczej. Sosik: oliwa z oliwek + cytryna + przecisniety czosnek + duuuuzo pietruszki drobno siekanej, oczywiscie do tego sol i pieprz. Wszystko dobrze wymieszac i smarowac tym plastry baklazana. PYCHA!!! Bardzo smaczne wlozone do bulki zamiast wedliny, moj tato tak to polubil, ze woli baklazan, zamiast miesa! Lata temu, kiedy w Polsce trudno bylo dostac baklazan, mial tylko jak przywozilam stad zapas. Takie grilowane baklazany (juz gotowe, badz nie) mozna spokojnie zamrosic w porcjach i wyjmowac kiedy potrzeba.

bunia

bunia 2008-09-04

Ja też normalnie piekę na grillu , ale tym razem mi się spieszyło.

kofta73

kofta73 2008-10-06

mniam...mniam... ;)

wiolink

wiolink 2009-01-19

a to robie co 3 dzien uwielbiam baklazany:))

dodaj komentarz

kolejne >