Pierogi z patelni z sosem słodko-kwaśnym

Pierogi z patelni z sosem słodko-kwaśnym

Pierogi w chińskim stylu. Farszem jest mielona wieprzowina doprawiona przyprawami kojarzącymi sie z kuchnia chińską. Lekko podsmażone ( surowe ) w woku , a następnie duszone pod przykryciem po podlaniu wodą aż do jej odparowania. Podaję je z sosem słodko-kwaśnym tak jak sajgonki.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/11/pierogi-z-patelni-z-sosem-sodko-kwasnym.html

dodane na fotoforum:

alka10

alka10 2014-11-11

wyglądają przepysznie-pozdrawiam :))

izolek

izolek 2014-12-14

Kiedyś opowiadałaś jak to pomyliłaś pierogi wyjęte z zamrażarki i zwykłe smażyłaś - ja świeżo-zrobione też usmażyłam i co...REWELKA!
Jedyny mankament to to, że są bardziej tłuste niż gotowane.

izolek

izolek 2014-12-14

Następnym razem zrobię tak jak te powyżej czyli podsmażone i podduszone.

dodaj komentarz

kolejne >