Nototenia z gruszką i borówkami

Nototenia z gruszką i borówkami

Co prawda nototenie to rybki morskie, ale ponieważ mają neutralny smak ( nie są z tych pachnących ,, ostro,, morzem) to często przygotowuję je podobnie do ryb słodkowodnych.
Jeden zestaw smaków zdecydowanie mi pasuje i to zarówno do ryb jak i drobiu czy mięsa. Zioła, przyprawy i owoce. A by nie zakłócać nuty smakowej używam oleju kokosowego ( kupiłam twardy-zastygły).

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/12/nototenia-z-gruszka-i-borowkami.html

dodane na fotoforum:

krystin

krystin 2014-12-12

Coś dla mnie...dzięki za pyszności :)

krycha2

krycha2 2014-12-12

Jeżeli trafię w markecie na tą rybkę zawsze kupuję...smaczna prawie bez ości...Twój pomysł świetny...

bunia

bunia 2014-12-12

krycha2 - masz rację. Nototenie i antary to fantastyczne ryby . Jak trafię to kupuję po kilka i mrożę na zapas.

dodaj komentarz

kolejne >