Panga  z warzywami

Panga z warzywami

Ryba z warzywami :

Jedna z propozycji na sposób przyrządzania filetów rybnych . Najlepiej by była to Panga lub ryba do niej podobna.
Czas : 1 godzina

Składniki :3 średnie filety z Pangi
2 marchewki
1 pietruszka ( mała lub ½ większej )
1/8 selera
2 cebule
1 średni ogórek
½ kostki bulionu rybnego Knorra
1 ½ szklanki wody
½ pęczka zielonej pietruszki
sól
pieprz mielony
2 łyżki masła
olej słonecznikowy do smażenia
2 łyżeczki sosu Tao-Tao
1 jajko
2 łyżki mleka
mąka
bułka tarta

Rybę posolić , popieprzyć , panierować w jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej zmieszanej z mąką . Smażyć na rumiano na oliwie. Pod koniec smażenia dodać 1 łyżkę masła. Odłożyć . Marchew, pietruszkę i seler obrać . Za pomocą obieraczki do ziemniaków pociąć na cienkie podłużne plasterki ( lub pokroić na wąskie słupki . Ogórka pokroić bez obierania w cienkie paski ( lub słupki ). Cebulę pokroić w plasterki .W woku rozgrzać 3 łyżki oliwy . Wrzucić warzywa, cebulę i ogórek i smażyć mieszając przez 10 minut. Zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i sos Tao-Tao. Dusić warzywa przez 20 minut. Dodać 1 łyżkę masła . Doprawić mielonym pieprzem . Na warzywach położyć usmażoną rybę . Wok przykryć pokrywką i dusić 5 minut.


Cudolik2 pyta o sos Tao-Tao tu jest zdjęcie tego sosu
https://www.garnek.pl/tojab

( jest do kupienia w większych marketach na stoiskach z orientalną żywnością .

dodane na fotoforum:

uszata

uszata 2008-11-03

PIERWSZAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uszata

uszata 2008-11-03

HI HI HI, ALE PYCHOCIA!!!!! ;))))

monik

monik 2008-11-03

może jeszcze się załapię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

halinag

halinag 2008-11-03

ja też bym chciała chociaż kęsa

pamela5

pamela5 2008-11-03

zachęcający widok:-))

ellah

ellah 2008-11-03

a co tam gotujemy, pani Buniu? Co dziś jemy? Rybkę?
Widzę, że uszata pierwsza sie wgryzła ;))))
Sie pozdrawia wszystkich.

cudolik2

cudolik2 2008-11-03

Ryba piekna,ale gorzej z tym"tao-tao"...coz,jak ktos nie ma tao-tao,moze sypnac kakao...;)Napisz mi prosze,coz to za sos i gdzie mam dostac go.Piekna rybka!

reniuska

reniuska 2008-11-03

MIŁEGO POPOŁUDNIA

bunia

bunia 2008-11-03

cudolik2-Pstryknęłam zdjęcie sosu i wstawiłam na moje drugie ja - tojab.
Sos jest do kupienia w marketach na stoiskach z orientalną żywnością .Daje smak potraw tajskich , tylko trzeba z nim ostrożnie bo jak ktoś nie przepada za tajskimi przyprawami to lepiej dodawać po odrobinie. Ja lubię .Tej samej firmy są sosy sojowe.

kot1955

kot1955 2008-11-03

Mniam , mniam :))

natali

natali 2008-11-03

Pyszności !!!!!!!

cudolik2

cudolik2 2008-11-03

Wielkie dzieki!:)

gandvik

gandvik 2008-11-03

JAKI BY TEN SOSIK NIE BYŁ :) TAK PODANE ZJADŁBYM Z SOSEM ZE SZCZURA :)) (tylko nie z ogona szczurzego )

danka45

danka45 2008-11-03

Ale pyszności... pozdrawiam.

yvonne7

yvonne7 2008-11-03

jak zwykle nie nadążam łykać śliny ;)))

kachna

kachna 2008-11-03

nareszcie cos dla mnie pychota,:))

hektore

hektore 2008-11-03

Ale odjazdowe gryzionko:-) pozdrawiam Cię Buniu, trzymaj się cieplusio.

beata1

beata1 2008-11-03

jak zawsze same wyjatkowe pyszności,mniam

dodaj komentarz

kolejne >