[35263741]

w drodze ---

od milka 69
Chaczapuri**

Chaczapuri jest tradycyjnym daniem gruzińskim....
U mnie z farszem z mięsa mielonego:mięso podsmażyć, dodać pomidory z puszki, 1lyzeczke koncentratu pomidorowego, 3lyzki kukurydzy z puszki 3zabki czosnku, pieprz, sól, odrobinę cukru, przyprawę do mięsa mielonego. Smażyć aż sok pomidorowy nam odparuje. Wystudzic. Napełniać łódki farszem posypać żółtym serem. Do piekarnika 210st.15min.

Pytacie z czego zrobione łódeczki.To ciasto takie jak na pizze..

340 g mąki pszennej
20 g świeżych drożdży
2 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
200 ml wody
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Odstawiamy na 15 minut. Łączymy wszystkie składniki, wyrabiamy mikserem na gładkie ciasto. Zostawiamy pod przykryciem na ok. 35 minut, aby wyrosło.
Ciasto dzielimy na cztery części, z każdej formujemy łódeczkę i wypełniamy nadzieniem Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Chaczapuri smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy.

caprici

caprici 2020-03-11

przepis od milka 69
Chaczapuri jest tradycyjnym daniem gruzińskim....
U mnie z farszem z mięsa mielonego:mięso podsmażyć, dodać pomidory z puszki, 1lyzeczke koncentratu pomidorowego, 3lyzki kukurydzy z puszki 3zabki czosnku, pieprz, sól, odrobinę cukru, przyprawę do mięsa mielonego. Smażyć aż sok pomidorowy nam odparuje. Wystudzic. Napełniać łódki farszem posypać żółtym serem. Do piekarnika 210st.15min.

Pytacie z czego zrobione łódeczki.To ciasto takie jak na pizze..

340 g mąki pszennej
20 g świeżych drożdży
2 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
200 ml wody
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Odstawiamy na 15 minut. Łączymy wszystkie składniki, wyrabiamy mikserem na gładkie ciasto. Zostawiamy pod przykryciem na ok. 35 minut, aby wyrosło.
Ciasto dzielimy na cztery części, z każdej formujemy łódeczkę i wypełniamy nadzieniem Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Chaczapuri smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy.

(komentarze wyłączone)