owsiane;)
carla35 2021-01-20
O! A mogłam:) zapomniałam:) dałam syrop klonowy zamiast cukru czy miodu. I mnóstwo siekanych orzechów:)
poczwar 2021-01-20
Ja daję masło orzechowe bo jest dobrą "łączyną" a także wpływa zacnie na smak. Jestem też fanem sezamu ,ale to już kwestia gustu:)
Dzisiaj tworzyłem zupę "grzewczą" dla chorych na stawy ,zobaczymy jak się "przeżre" czy wsytrzeli bardziej mocną nutą smakową:)
poczwar 2021-01-20
carla35:) Może 75% tego co sugerujesz:) Daleko do perfekcji:) Więcej pasji niż perfekcji:) Swoją droga chciałbym pogotować z tajskimi kucharzami.....Byłem w Malezji ,ale oni nie są tacy jak tajowie , wszystko przede mną:)))))
poczwar 2021-01-20
On jest perfekt ale nie mój styl:) Swoją drogą nasza kuchnia jest słabo rozwijana i popularyzowana. Konserwatyzm mojej mamy jest nie do przebicia:) Jak zrobiłem leczo rybne to kręciła nosem a gołabki z kaszą jaglaną obeszła szerokim łukiem:)
carla35 2021-01-20
Konserwatyzm kulinarny tez ma swoj urok, pod warunkiem że nie staje się monoteistyczną religią;)
carla35 2021-01-21
Gotowanie to bardziej zabawa, doświadczanie, no powiedzmy...z odrobiną mistycyzmu albo jak kto woli zmysłowości:)