jabluszka pieczone w piekarniku z cynamonem i rodzynkami

jabluszka pieczone w piekarniku z cynamonem i rodzynkami

Smakuja jak marmoladki , a pachna.....polecam!!!!

Jabluszka umylam, wydrazylam specjalnym nozykiem, ulozylam w naczyniu zaroodpornym.Posypalam cukrem,na zewnatrz i w srodku jablek, tak samo cynamonem, do srodka rodzynki, na to wiorki masla przykryc naczynie i zapiekac ok 40 min...

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2015-01-10

Muszą być pyszne:)

anad60

anad60 2015-01-10

jak dawno nie jadłam....zapomniałam
już jak smakują.....ale pamiętam zapach *;*

bogna87

bogna87 2015-01-10

Ale slodko musza pachniec...kiedys dawno dziadzio nam takie piekl....

jaworr

jaworr 2015-01-10

Tez to czasem robie na wczesnych jabluszkach i z orzeszkami....))
SUPER!

choco13

choco13 2015-01-11

A tutaj bardzo populärne w okresie jesienno zimowym, , z rozgrzewajacym cynamonem i odmiana jablek tez musi byc odpowiednia, szara reneta itp.

lisek52

lisek52 2015-01-11

Pysznie i zdrowo...pieczone z cynamonem to miodzio.

malarka

malarka 2015-01-11

(¯`·.·´¯)♡.P O Z D R A W I A M .....
.`·.,(¯`·.·´¯)♡.CIEPLUTKO .....
___`·.,(¯`·.·´¯)♡.MIŁEGO DNIA.....
______`·.,,.·´♡.Zyczę _____apetyczne zjadła bym sobie :)

izolek

izolek 2015-01-11

Z miodem i orzechami też dobre.

choco13

choco13 2015-01-11

Orzechow nie lubie w potrawach ale miod bardzo:-)

dodaj komentarz

kolejne >