Mielone z sosem rodzynkowym.

Mielone z sosem rodzynkowym.

Pure ziemniaczano-marchewkowe, kapusta czerwona.

Mielone z twarozkiem:

Pol kilo mielonego
1 op serka homo
Lyzka musztardy
1 cebula pokrojona w drobna kosteczke
Sol, pieprz
Nie dodajemy jajka!
Sa mieciutkie i pyszne.

Sos:
Rodzynki namaczamy na godzine w goracej wodzie. Na patelni rozpuszczamy lyzke masla, wsypujemy lyzke maki laczymy z maslem, wsypujemy rodzynki mieszamy, wlewamy wode öd rodzynek,wszystko razem energicznie mieszamy, doprawiamy sola, brazowym cukrem i czarnym pieprzem. Ew mozna dodac slodka smietanke.

niusia1

niusia1 2015-10-31

z takim sosem nie próbowałam- ja raczej na kwaśno robię,ale tak zapewne też fajnie smakuje;

frykasy

frykasy 2015-10-31

U mnie dziś też mielone....ale bez sosu, a z kapustą zasmażaną, Twój sosik ciekawy:))

maj56

maj56 2015-10-31

Pięknie Cię Dorotko pozdrawiam--super mniammmmm:))

astra40

astra40 2015-10-31

Przepyszny obiadek:) Musze kiedyś zrobić taką wersję :)

jaworr

jaworr 2015-10-31

Super! a sos nie wychodzi słodki....??
Pozdrawiam..:)

izolek

izolek 2015-11-05

Fajne.

dodaj komentarz

kolejne >