Cevapcici.

Cevapcici.

Z cyklu /Moj pierwszy raz/. Danie z kuchni balkanskiej. Mielone wolowe, upieczone na grillu na patyczkach do szaszlykow.

Pol kilograma mielonego wolowego posolilam, dodalam pieprz, zmielony kminek, papryke ,chilli , cebule i czosnek pokrojone w drobna kostke, majeranek. Ma byc dobrze doprawione. Ponadto dodalam 2 kromki chleba tostowego /moze byc bulka/ rozmoczonego w wodzie, 1 jajko, lyzke oliwy .
Patyczki do szaszlykow namoczylam na chwile w zimnej wodzie aby nie pekaly podczas grilowania. Z miesa /uprzednio dobrze wyrobionego/ rolowalam podluzne kielbaski , nabiajalam na patyk i pieklam w temp 200 ° na funkcji grilowanie ok 15 minut z kazdej strony. RUszt wysmarowalam uprzednio olejem zeby sie mieso nie przyklejalo.Powinny byc widoczne slady grilowania wtedy ladnie wyglada.Mozna podawac z ryzem pomidorowym, frytkami, salatka itd. Mieso po upieczeniu ladnie schodzi z patyczkow.

frykasy

frykasy 2016-11-01

Jadłam takie grillowane kiełbaski z mielonego mięsa na patyczkach i bez... Twoje bardzo ładne, tylko nie widać grillowania, a to podstawa, pozdrawiam:)))

choco13

choco13 2016-11-01

Podstawa to dobry smak:-) Jak na pierwszy raz jest ok , trzeba tylko dopracowac niuanse:-)

mattik

mattik 2016-11-01

wyglądają bardzo apetycznie :)

choco13

choco13 2016-11-01

Dziekuje:)

evanes

evanes 2016-11-01

Może być smaczne! Pozdrawiam!

maniek1

maniek1 2016-11-01

Spokojnego pełnego reflekcj i zadumy reszty dnia życzę.
http://angelsms.pl/plomyk/155599.html

anulkaz

anulkaz 2016-11-01

Pychotka, uwielbiam:)

jaworr

jaworr 2016-11-01

Smacznie u Ciebie....:)

anad60

anad60 2016-11-02

ale pyszne nowości u Ciebie...mniam

astra40

astra40 2016-11-02

Mniam, ale z Ciebie zdolniacha!!!

dodaj komentarz

kolejne >