Z cyklu /Moj pierwszy raz/. Danie z kuchni balkanskiej. Mielone wolowe, upieczone na grillu na patyczkach do szaszlykow.
Pol kilograma mielonego wolowego posolilam, dodalam pieprz, zmielony kminek, papryke ,chilli , cebule i czosnek pokrojone w drobna kostke, majeranek. Ma byc dobrze doprawione. Ponadto dodalam 2 kromki chleba tostowego /moze byc bulka/ rozmoczonego w wodzie, 1 jajko, lyzke oliwy .
Patyczki do szaszlykow namoczylam na chwile w zimnej wodzie aby nie pekaly podczas grilowania. Z miesa /uprzednio dobrze wyrobionego/ rolowalam podluzne kielbaski , nabiajalam na patyk i pieklam w temp 200 ° na funkcji grilowanie ok 15 minut z kazdej strony. RUszt wysmarowalam uprzednio olejem zeby sie mieso nie przyklejalo.Powinny byc widoczne slady grilowania wtedy ladnie wyglada.Mozna podawac z ryzem pomidorowym, frytkami, salatka itd. Mieso po upieczeniu ladnie schodzi z patyczkow.
frykasy 2016-11-01
Jadłam takie grillowane kiełbaski z mielonego mięsa na patyczkach i bez... Twoje bardzo ładne, tylko nie widać grillowania, a to podstawa, pozdrawiam:)))
choco13 2016-11-01
Podstawa to dobry smak:-) Jak na pierwszy raz jest ok , trzeba tylko dopracowac niuanse:-)
maniek1 2016-11-01
Spokojnego pełnego reflekcj i zadumy reszty dnia życzę.
► http://angelsms.pl/plomyk/155599.html ◄