Cytrynowa salsa

Cytrynowa salsa

z cebulką szalotką, odrobiną oliwy i białego octu balsamicznego. Można jeszcze dodać natkę pietruszki. Moja cytryna to cytryna Meyera - o wiele słodsza niż normalna cytryna, dlatego też skórkę można jeść na surowo ( nie jest gorzka). POdobny efekt osiągniesz obierając zwykłą cytrynę i dodając posiekaną ze skórką mandarynkę ( nie za dużo skórki). Biały ocet balsamiczny jest słodki- możesz więc zastąpić go zwykłym z wodą i miodem ( choć szczerze mówiąc to nie to samo). Posiekaną cebulę solisz, zalewasz octem, dodajesz cytrynę, oliwę z oliwek i jesli chcesz- pietruszkę Odstawiasz na 15 minut, zeby się \"przegryzło\" i gotowe.

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2015-10-31

świetny przepis:) Na pewno pyszne:)

kimeraj

kimeraj 2015-12-17

Galeria piękna, ale zdecydowana większość produktów to nowość dla mnie.....

dodaj komentarz

kolejne >