kolejna quesadilla tym razem z resztkami kurczaka z rożna, kukurydzą i amerykańskim serem - wszystko to dobrze przyprawione czosnkiem w proszku, mieszanką ziół meksykańskich i pieprzem. Do tego proste guacamole ( awokado, pomidor, cebula, sok z limonki, sól, pieprz i ostry sos typu tabasco). I kleks śmietany. Kurczaka, kukurydzę i ser ( albo coś co masz w formie resztek z obiadu do wykorzystania) ładujesz między dwie tortille, szybko obsmażasz na patelni ( na mojej żeliwnej nie musze mieć nawet tłuszczu)- chodzi o to, żeby się ser w środku roztopił i połączył obie tortille w jeden placuszek. Kiedy quesadilla siię smaży- przygotuj guacamole. I gotowe!
dodane na fotoforum:
astra40 2016-04-30
Mój pasztecik w przekroju:
http://www.garnek.pl/astra40/31288017/pasztet-z-zurawina-w-przekroju