jajka nadziewane

jajka nadziewane

gotuję jajka na twardo, studzę, kroję na pół i na sitko wyciągam żółtka. Do miski daję majonez, posiekane płatki migdałowe bez skórki, sól, pieprz i posiekaną pietruszkę. Potem do tej samej miski przecieram zółtka przez sitko. BARDZO delikatnie mieszam całość i wypełniam tą masą białka. Próbowałam parę lat temu użyć szprycy do ciasta, żeby wypełnić dekoracyjnie, ale kawałki migdałów ciągle ją zapychały. Teraz tedy dekoruję talerz biedronkami i gotowe.

oya04

oya04 2017-04-17

migdalowe jajeczka ,
ciekawie sie zapowiada )
Calosc wyglada bardzo ladnie !

astra40

astra40 2017-04-17

Cudne jajeczka i biedronki też wspaniałe!!!!

ptaszak

ptaszak 2017-04-18

My podajemy ugotowane jajka w skorupkach, a do tego sos tatarski pieprz, sól.

anad60

anad60 2017-04-18

Ślicznie podane i smaczne...
Biedroneczki są urocze *;*

dodaj komentarz

kolejne >