Makaron farfalle z bakłażanem

Makaron farfalle z bakłażanem

Na 3 porcje: 30dkg makaronu farfalle,2 bakłażany, 3-4 ząbki czosnku, natka pietruszki. Obieramy bakłażany ze skórki najpierw kroimy w talarki grubości 1cm następnie w kostkę. Wsypujemy na rozgrzaną oliwę z oliwek i dusimy na małym ogniu. Następnie dolewamy niewielką ilość białego wina, lub przegotowanej wody, dusimy do miękkości, dodajemy 1kostkę rosołową, sól i pieprz do smaku, pod koniec gotowania, dodajemy drobniutko posiekany czosnek i dużą ilość pokrojonej pietruszki oraz trochę masła(niekoniecznie) Gotujemy makaron farfalle al dente zawsze pamiętając o tym, aby nie płukać go zimną wodą, mieszamy razem z bakłażanami i gotowe. Na koniec oczywiście posypujemy parmezanem. Buon appetito:)

dodane na fotoforum:

sulika

sulika 2011-07-15

Jej, ale dużo ciekawych przepisów :-)))

dodaj komentarz

kolejne >