Jabłka z budyniem w cieście francuskim

Jabłka z budyniem w cieście francuskim

Budyń waniliowy, 2 opakowania
mleko, 600ml
cukier, 4-6 łyżek
jaka, 2
ciasto francuskie, 2 opakowania (250g)
cukier puder do posypania,
1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok.
2. Na podanej proporcji mleka ugotować 2 budynie, dodać 2 łyżki cukru.
3. Jajka ubić na puszysta masę z 2 łyżkami cukru, połączyć z jabłkami.
4. Ułożyć jedna porcje ciasta
francuskiego w tortownicy. Boków nie odcisnąć tylko zagiąć do góry.
5. Budyń połączyć z masą jabłkowo jajeczną.
6. Wylać na ciasto.
7. Na wierzchu ułożyć druga porcje ciasta. Posmarować roztrzepanym jakiem.
8. Piec w temp 200 stopni przez 30 minut. wierzch powinien być ładnie
przypieczony ale nie spalony.

dodane na fotoforum:

milka69

milka69 2011-06-19

uwielbiam ciasto francuskie a w połaczeniu z jabłkami smakuje wybornie.Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >