Castangnaccio(kasztaniak)

Castangnaccio(kasztaniak)

Mąka z kasztanów 50dkg, orzechy włoskie 10dkg, oliwa z oliwek 4-5 łyżek, ok. 750ml wody, 10dkg orzeszków piniowych 80g rodzynek, dwie gałązki rozmarynu, szczypta soli.Rodzynki namoczyć w wodzie ok 20min. Przesiać mąkę połączyć z wodą , tak aby nie było grudek . Dodać sól, następnie posiekane orzechy, orzeszki piniowe, i odciśnięte rodzynki. Wlać do niskiej formy. Na wierzch posypać dodatkowo orzeszkami piniowymi i igiełkami rozmarynu, polać oliwą. Piec w piekarniku 30min. w temperaturze 200stp. U mnie w domu je się castagnaccio z serkiem ricotta. Pyszna:)

dodane na fotoforum:

lila08

lila08 2011-10-13

przepis prosty...apetyczne :)))
miłego wieczoru:)))

dodaj komentarz

kolejne >