Przepiórki w bekonie i słonince

Przepiórki w bekonie i słonince

5 przepiórek, ok.10 dag pokrojonej w cieniutkie plasterki słoniny , 2 łyż. masła, ok.30dag pokrojonego w cieniutkie plasterki bekonu, 1-2 ząbki czosnku,25ml. koniaku lub winiaku, 1 szkl. białego wytrawnego wina, sok z 1 cytryny (do smaku), kilka sztuk jałowca, sól, pieprz, Dwie łyżki miękkiego masła wymieszac z odrobiną soli i zmiażdżonym czosnkiem, następnie nafaszerować przepiórki.Potem owinąć przepiórki słoninką i bekonem -, włożyć do brytfanki z rozgrzanym tłuszczem, piec w piekarniku (ok.170 st.)W małym garnuszku zalać jałowiec -winem, koniakiem, sokiem z cytryny.Pogotować tak długo, aż wyparuje połowa płynu. Przecedzić, podlać przepiórki, piec aż do miękkości mięsa ok40-50min.. Na złoty kolor. Podawać z pieczonymi ziemniakami, lub bigosem. Są naprawdę rewelacyjnie w taki zestawieniu. Polecam!

dodane na fotoforum:

rawiak

rawiak 2012-01-01

Smakowicie to wygląda

sedina

sedina 2012-01-01

Wykwintne danko :))
Pozdrawiam noworocznie i życzę miłego wieczoru :)

bahus

bahus 2012-01-02

Coś przepysznego

laura5

laura5 2012-01-02

Dobrej nocki życzę:)kolorowych snów:)))buziaczki na noc ślę:**

ewakb

ewakb 2012-01-02

Jakie pyszności serwujesz.

luanka

luanka 2012-01-03

O rajciu!
ale pychotka!
&&&&&&&&&&&&&&&
Dzień dobry!
Wspaniałego kolejnego dnia życzymy :)
***
Kolejny dzień się zaczyna i zimy nadal brakuje u nas :(((

monia13

monia13 2012-01-04

niebo dla podniebienia :)

aguta11

aguta11 2012-01-07

pychotka:)))

pinecha

pinecha 2012-01-09

... danie, wygląda pięknie :-)

dodaj komentarz

kolejne >