Rafaello

Rafaello

Przepis
8 białek ubić na sztywno ,dodać szklankę cukru i jeszcze chwilę ubijac potem dodac 200gr wiórek kokosowych i 2 kopiate łyzki mąki ziemniaczanej wymieszac łyzką i wylożyć do 2 takich samych blach upiec na lekko złoty kolor wyjąc z blachy jak będzie zimne bo łatwo się łamią oderwac papier
Z żółtek 8 zrobic biszkopt. Zimne przełożyć masai dżemem jaki kto lubi ja daję wiśniowy lub porzeczkowy masę czasem daję taką jaką sie daje do ,,Cycków murzynki..
Przełożenie ;ciasto wiórkowe-masa-biszkopt-dżem-masa-ciasto wiórkowe

oya04

oya04 2013-11-28

piekne ciasto )

ewa04

ewa04 2013-11-28

A przepis można prosić?ja robiłam w piątek rafaello ale z herbatnikami:))

cudolik2

cudolik2 2013-11-29

Pysznie wygląda;)

anet36

anet36 2013-11-29

ooooo jakie cudo.... poproszę o przepis,pozdrawiam

milka69

milka69 2013-11-29

bardzo fajny przepis,dzięki:)

ewa04

ewa04 2013-11-30

Dziękuję za przepis....miłego wieczorku życzę :))

alka10

alka10 2014-01-08

Wygląda przepysznie-pozdrawiam :))

dodaj komentarz

kolejne >