Diabelskie węgierskie leczo z fasolą

Diabelskie węgierskie leczo z fasolą

Papryka 4 szt
Papryczka chili 1 szt
Fasola czerwona 1 puszka
Cukinia ½ szt
Cebula 3 szt
Pomidory duże 3 szt
Pieczarki 3 szt
Mielone mięso z łopatki 30 dag
Parówki 2 szt
Olej
Wegeta
Pieprz
Papryka słodka

Na oleju najpierw podsmażyć cebulę, następnie dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Smażyć około 15 minut, następnie dodać podsmażone na drugiej patelni pieczarki i parówki oraz mięso mielone. Przełożyć do większego garnka, dodać jeszcze papryczkę chili drobno pokrojoną i pomidory bez skórki pokrojone w kostkę. Przyprawić do smaku wegetą, pieprzem i odrobiną octu. Na samym końcu dodać fasolę z puszki. Chwilkę pogotować. Wychodzi bardzo ostre ale smaczne. Najlepiej podawać na gorąco z pieczywem.