Owocowy deser z jagodami i porzeczkami

Owocowy deser z jagodami i porzeczkami

Galaretka Delecta cytrynowa i pomarańczowa
Krem owoce leśne Delecta
Jogurt
mleko
Porzeczka czerwona
Jagody
Czereśnie
Biszkopty
Żelatyna 2 łyżki
(Krem owoce leśne zrobić według przepisu na opakowaniu. Dodać 2 łyżki żelatyny wcześniej namoczonej i rozpuszczonej, razem zmiksować.)
Wlać do tortownicy o dekoracyjnym dnie. Wrzucić porzeczki i jagody. Wstawić do lodówki. Następna warstwa cytrynowa: rozpuścić galaretkę w 1/5 szklanki wody. Wystudzić wlać do tortownicy, włożyć czereśnie bez pestek. Ostatnia warstwa pomarańczowa. Rozpuścić galaretkę w 1,5 szklanki wody, wrzucić jagody i porzeczki. Na wierzchu ułożyć biszkopty okrągłe. To będzie dno deseru. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień podgrzać delikatnie dno tortownicy, wyjąć deser. Na wierzchu udekorować czereśniami i gronkami porzeczek.

antera

antera 2011-07-11

Jak go zrobić?

dodaj komentarz

kolejne >