Marynowana rzodkiewka z miodem z kwiatków mleczu

Marynowana rzodkiewka z miodem z kwiatków mleczu

Rzodkiewka w zalewie z miodem

5 pęczków rzodkiewek
½ szkl oleju
½ szkl soku z cytryny
½ szkl octu 10%
2 szkl wody
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki gorczycy
1 łyżeczka soli
10 łyżek miodu
Rzodkiewkę umyć, pokroić na połówki lub większe na ćwiartki.
Zalewę zagotować, zalać rzodkiewki, pasteryzować 20 minut. Nadaje się do jedzenia po 2 tygodniach.

cuisine

cuisine 2010-05-17

Ja także robię w sezonie marynowaną rzodkiewkę :)
Również lubię marynaty z wyczuwalnym słodkim smakiem :)

oya04

oya04 2010-05-22

Dla mnie to nowosc , dzieki za przepis :)))

dodaj komentarz

kolejne >