Proszę bardzo,przepis;
2 szklanki mąki
szklanka cukru
szklanka mleka
jajko
pół szklanki oleju
2 łyżki miodu
po 2 łyżeczki sody i cynamonu
Krem;
2 szklanki mleka
pół szklanki mąki
pół szklanki cukru
żółtko
cukier waniliowy
Wszystkie składniki ciasta dobrze zmiksować,wyłożyć do prodiża lub średniej wielkości tortownicy,wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Piec około 50 minut.
Szklankę mleka przeznaczonego na krem zagotować z cukrem.Drugą szklankę mleka wymieszać z żółtkiem,mąką i cukrem waniliowym,wlać do wrzącego mleka i ,cały czas mieszając,zagotować.Wystudzone ciasto przekroić na dwa krążki.Na dolnym rozsmarować ciepły krem,przykryć górnym,lekko przycisnąć.Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego.
dodane na fotoforum:
claud18 2011-11-21
Ooo jak dobrze, że jest przepis! Bardzo lubię takie ciacha:))
Pozdrawiam