Do kawki...
1/2 MARGARYNY
12-13 ŁYŻEK ŚMIETANY 18%
OKOŁO 10 ŁYŻEK CUKRU
5 ŁYŻEK KAKAO
NIECAŁY OLEJEK MIGDAŁOWY
1/2 ŁYŻECZKI KWASKU CYTRYNOWEGO
Wszystko rozpuścić.
Galaretkę np pomarańczową rozpuścić w szklance gorącej wody,dodać łyżkę żelatyny,wymieszać.Przestudzić.Dodać jeszcze płynną galaretkę do masy,a następnie 4 paczki pokruszonych herbatników i rodzynki.Zostawić masę do lekkiego stężenia.3 wafle tortowe,każdy oddzielnie,układać na wilgotnej ściereczce kuchennej i przykryć drugą częścią ściereczki.Gdy po kilku minutach wafel zrobi się miętszy na tyle że można go zwijać,smarować go 1/3 masy i zwinąć w rulon.Tak samo zrobić z pozostałymi dwoma waflami.Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
dodane na fotoforum: