Kostka alpejska

Kostka alpejska

BISZKOPT
4 jajka
1 szkl. cukru
1/2 szkl.mąki tortowej i 1/2 szkl. mąki ziemn.
2 łyżki kakao
1 1/2 łyżeczki proszku

KREM
margaryna
mleko skondensowane gotowane ok. 3 godz.
2 łyżeczki żelatyny
30 dag gotowych bez
2 op.śmietan-fix
1/2 l kremówki
1/2 czekolady gorzkiej
rum lub amaretto do smaku
Upiec biszkopt.wystudzić.Nasączyć ponczem z przegotowanej wody ,soku z cytryny i alkoholu.Mleko wystudzić w puszce.Otworzyć i dodawać po trochu do utartej margaryny,na końcu dodać suchą żelatynę i alkohol do smaku.Bezy pokruszyć na mniejsze kawałki i wymieszać z masą.Powstałą masę wyłożyć na biszkopt.Kremówkę ubić ze śmietan-fixami .Rozsmarować na masie mleczno-bezowej.Wierzch ciasta posypać startą czekoladą .Smacznego.

dodane na fotoforum:

mery12

mery12 2009-11-22

Witam ! ciekawie i apetycznie wygląda... można prosić o przepis?
Pozdrawiam:)

ewe12

ewe12 2009-11-22

apetycznie wygląda pychotka:-) POZDRAWIAM

emilka7

emilka7 2009-11-22

Witaj...Apetyczne ciasto...Mniam...Spokojnej nocki...Dobranoc:)

janka69

janka69 2009-11-26

ciacho....suuuuper ,juz mam ochote na kawaleczek ))
zycze wspanialego ,slonecznego czwartku:))

lanta21

lanta21 2017-12-12

super

dodaj komentarz

kolejne >