SZARLOTKA KRÓLEWSKA

SZARLOTKA KRÓLEWSKA

4 białka ubić na sztywno z 3/4 szklanki cukru .Dodać żółtka,szklankę mąki,łyżeczkę proszku,po łyżce oleju i octu. Upiec w średniej wielkości blaszce. Wystudzić.

1 1/2 kg jabłek zetrzeć i podsmażyć.Zdjąć z ognia. Do jabłek wsypać suchą galaretkę cytrynową i dobrze wymieszać. Przestudzić.
Masę wyłożyć na biszkopt.

Ubić 1/2 l kremówki z 2 śmietanfixami,cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wyłożyć na jabłka. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę. Smacznego.

dodane na fotoforum:

ewita68

ewita68 2009-12-12

OJ JAKA PYSZNA, POPROSZĘ O PRZEPIS :))))

kati5

kati5 2009-12-12

wyglada pysznie, ja też poprosze o przepis..:))

annik7

annik7 2009-12-12

ale apetyczna!

dodaj komentarz

kolejne >