Ciasta walentynkowe

Ciasta walentynkowe

Krówka i tiramisowiec upieczone przez córcię
tiramisowiec;
6 jajek
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku
cukier waniliowy
Upiec biszkopt i po wystudzeniu przekroić.
Zrobić poncz ze szklanki mocnej kawy rozpuszczalnej,2 łyżek rumu i 2 łyżek wódki.
Przygotować gotowy Gelwe krem Tiramisu.
Jedną część biszkoptu naponczować i posypać przez sitko kakao,wyłożyć część kremu.Przykryć drugą częścią biszkoptu i znów naponczować,posypać kakao i resztę kremu.Wyrównać i zetrzeć na tarce pół czekolady deserowej.Ciasto powinno stać w lodówce kilka godzin,wtedy jest najsmaczniejsze.

dodane na fotoforum:

boreks

boreks 2010-02-15

proszę o przepis na tiramisu pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >