BABKA CZEKOLADOWA

BABKA CZEKOLADOWA

50 dag maki
20 dag cukru
4 zoltka,szklanka mleka
10 dag masla
2 lyzeczki proszku do pieczenia
6 lyzek kakao,lub czekolady w proszku
op polewy czekoladowej ( ja robie swoja)
olejek migdalowy,
Zoltka utrzec z cukrem na puszysta mase,wsypac kakao,lub czekolade w proszkuto wtedy trzeba rozpuscic w odrobinie mleka.
Nastepnie wlac olejek migdalowyi caly czas miszajac dodawac porcjami maslo, mleko oraz make wymieszana z proszkiem do pieczenia.Gdy ciasto bedzie juz jednolite przelozyc do formy wstawic do piekarnika
rozgrzanego do 200°C i piec okolo 40 min .
Ostudzona babe ozdobic polewa i mozna posypac platkami migdalowymi.

dodane na fotoforum:

lilka13

lilka13 2013-03-29

mam slinotok !!

jola09

jola09 2013-03-29

PYCHA

dodaj komentarz

kolejne >