BABKA MAKOWA  ROZA

BABKA MAKOWA ROZA

przepisy po swietach ja jestem padnieta,a jeszcze jutro czeka mnie robota w kuchni.
Ciasto jest super w smaku dlugo trzyma wilgoc ,jest dlugo swieze.Super smak z polewa cytrynowa.
3 szklanki maki
1szklanka bialek
1 szklanka oleju slonecznikowego
1,5 szklanki cukru
0,5 szklanki letniego mleka
1 szklanka maku
1 lyzeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Bialka ubic z cukrem.Ubijajac dodawac stopniowo do piany na przemian:olej,
mleko i make wymieszana z proszkiem.
Dodac mak. Wlac do formy i piec w temp.180° C przez ok. 45 min. Najlepiej sprawdzic patyczkiem bo kazdy piekarnik inaczej piecze.

dodane na fotoforum:

lilka13

lilka13 2013-03-29

piekna i na pewno smaczna, a przepisik ???

zankaz2

zankaz2 2013-03-29

ja też przepisik ...........
i na cytrynową........
albo na najłatwiejszą.........

dodaj komentarz

kolejne >