JESZCZE TYLKO JAJKA NA TWARDo I GOTOWE JEDZENIE NA UPALY
5 ziemniakow ugotowac al-dente
pol kg fasolki szparagowej podgotowac tez al -dente.
Na patelni poddusic boczek taki na pol wedzony jak ktos na diecie moze byc chuda szynka ,lub kielbasa,,do tego dolozyc drobno posiekana dymke ze szczypiorem.
Dodac ziemniaki i fasolke podsmazac 5 min ,(do miekkosci)
sol pieprz
Ja robie jeszcze taki sos wlac do naczynia
troszke oliwy z oliwek ,ocet jabkowy ,i lyzeczke musztardy wymieszac i polac salatke ,jeszcze przemieszac dobrze salatke i na to polozyc jajka ugotowane na twardo .Mozna to jesc na zimno ,a jak ktos woli to i na goraco .My jemy na zimno jak sa upaly.
dodane na fotoforum:
pola6 2013-07-10
Ciekawy przepis i dosyć szybko można zrobić tę sałatkę.
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego wieczoru.