Chrusty :-) faworki :-)

Chrusty :-) faworki :-)

Jak karnawal to karnawal wiec trzeba podtrzymywc polska tradycje .
25 dkg maki
jajko
2 zoltka
12 dkg kwasnej smietany (moze byc jogurt grecki)
2 dkg cukru pudru ( nie dawalam)
lyzeczka octu
2 lyzki spirytusu
Make przesiac z cukrem pudrem, dodac pozostale skladniki. Ciasto starannie wyrobic wybijajac walkiem ok.15 min. az beda widoczne pecherzyki powietrza. Walkowac ciasto na cienkie placki partiami aby nie wysychalo.
Przepis stary jak swiat.Ja nie wybijam walkiem tylko nastawiam robot na najwieksze obroty i ciasto samo wybija sie o scianki naczynia

beti60

beti60 2017-01-22

Pychota. Pozdrawiam.

halinag

halinag 2017-01-22

Pychoty kolejny wypiek u mnie to faworki:))

astra40

astra40 2017-01-22

Uwielbiam! Może zrobię kiedyś:) Dzięki za przepis:)

anad60

anad60 2017-01-22

Pyszne....a ja tyle lat nie robiłam
czas się wziąć do roboty .....mniam
przepis biorę bo nie mam ...Dzięki :)

jolanka

jolanka 2017-01-22

dawno nie robiłam mniam mniam ......

kris13

kris13 2017-01-22

No...i trzeba zrobić faworki_pączusie robiłam wczoraj :))

maria10

maria10 2017-01-22

.... już nie pamiętam kiedy ostatnio piekłam.... ostatnio ciast nie jadamy a jeśli to bardzo sporadycznie..... gorąco pozdrawiam.... przepis skopiuję może mi się przyda..... radości na cały tydzień życzę Ci z całego serca:))))))

isia2

isia2 2017-01-23

kaarnawałowy czas

ewakb

ewakb 2017-01-28

pyszniutkie sa te chrusciki.miłej soboty

ewaeu

ewaeu 2017-01-29

bardzo lubię...:)

milka65

milka65 2017-01-29

Też zajadam pozdrawiam

slawa1

slawa1 2017-01-29

Pyszne,ja poszłam na łatwiznę z francuskiego,też dobre,ale nie takie jaj=k Twoje.Miłego wieczoru.

anana57

anana57 2017-02-17

A próbowałaś kiedyś robić na piwie. Ile żółtek, tyle piwa a mąki ile się wgniecie. Zasada jedna, trzeba wałkować b. cieniutko i robić małe, bo b. rosną. Są pyszne!

semara

semara 2017-02-23

Usmażyłam faworki z Pani przepisu, są wspaniałe, delikatne, niebo w gębie:)) Dziękuję za przepis

dodaj komentarz

kolejne >