BULECZKI PSZENNE Z PRZEDZIALKIEM

BULECZKI PSZENNE Z PRZEDZIALKIEM

500 g maki pszennej , 1,5 lyzeczki soli ,15 g swiezych drozdzy , ok 250 ml cieplego mleka, 2 plaskie lyzeczki cukru ,1 jajko ,20 g miekkiego masla
Drozdze zasypac cukrem ,dodac 2 lyzki maki i zalac wszystko 50 ml mleka. Wymieszac i odstawic na kilka minut. Wymieszac make z sola dodac rozklocone jajko i posiekane maslo. Wlac drozdze. Dolac czesc mleka i wyrabiac ciasto . Powoli dolewac kolejne porcje mleka i wyrabiac az ciasto bedzie gladkie. Ciasto odstawic na godzine. Po tym czasie uformowac buleczki. Obtoczyc w mace i odstawic na ok. 30 min . do wyrosniecia . Nastepnie zrobic przedzialki na kazdej buleczce. Piec 15 min. w temp. 180 °C

jola09

jola09 2017-05-22

super wypieki

babcia1

babcia1 2017-05-22

Piękne bułeczki!!

alisha

alisha 2017-05-22

Skubnę jedną na śniadanie

hania19

hania19 2017-05-22

I ja skubnę - muszę iść kupić
Pozdrowienia z Bydgoszczy

anad60

anad60 2017-05-22

pachnie u mnie....mieć w domu takie
prosto z pieca....poezja smaku
idę po masło i sól i jem....:)
Kiedyś piekłam takie najprostsze i mi nie wyszły :(

choco13

choco13 2017-05-22

Super Ewcia !

lenka42

lenka42 2017-05-22

Super Izuniu-pozdrawiam

stachs7

stachs7 2017-05-23

Z pewnością pyszne!

slawa1

slawa1 2017-05-23

Piękne i smaczne.Miłego dnia.

astra40

astra40 2017-05-23

Pyszne wyszły !

maria10

maria10 2017-05-23

....bułeczki wyszły Ci wspaniałe.... nawet wystarczy mi na nie popatrzeć a czuję ich zapach..... gorąco pozdrawiam:)))))

isia2

isia2 2017-06-22

śliczne bułeczki

dodaj komentarz

kolejne >