Ciasto: 2 szkl. mąki, 1 szkl wiórków kokosowych, 4 żółtka, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szkl cukru, 200g margaryny. Wszystkie składniki rozkruszamy palcami. Ciasto musi być sypkie. 3/4 ciasta wykładamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto wykladamy zesmażone i wystudzone jabłka (zesmazamy 2kg jabłek z sokiem z cytryny ).
Na jabłka kładziemy pianę (ubijamy z 1/2 szkl cukru 4 białka i na koniec wsypujemy 1 kisiel cytynowy. Mieszamy.)
Na wierz wysypujemy resztę ciasta i wkladamy do nagrzanego pierkanika do 180 stopni C pieczemy 40-45min
babcia1 2018-03-03
no mniam!!
moon7 2018-03-04
Nigdy nie robilam szarlotki sypanej,a tyle dobrego o niej slyszalam;-)
Twoja wygląda swietnie!
annetka 2018-03-31
Nie mogę tego nie napisać ...
Ta szarlotka tak bardzo wszystkim zasmakowała, że już upiekłam na świąteczny stół :)
Jeszcze raz Wesołych Świąt !