Lubicie ? ja mialam taka zachciewajke ze musilam dzis zrobic chociaz u nas straszne upaly.
Jelita odwracam na druga strone jak sa zabrudzone to wyczyscic ,a zostawic tylko tluszcz .
Zetrzec ziemniaki jak na placki ,a na patelni stopic skwarki, ( ja daje sloninke ,boczek i cebule ,moze byc nawet podsmazone mieso mielone
Do utartych ziemniakow wrzucic skwarki z cebula dodac sol , pieprz ja daje ziolowy i czarny ,majeranek . Dobrze wymieszac wziac rurke do kielbas wsadzic do jelita i napelniac lyzka ( tylko luzno) .Koncowki jelit spinam patyczkami do zebow . Dobrze ponakuwac i piec 1,5 godz.w temp 180°-200 °C.Nie wlewac i nie smarowac tluszczem ,ten tluszcz z jelit ladnie sie stopi i kiszka bedzie chrupica i rumiana .
Milego wieczoru
ewaiza 2018-06-30
re; jagoda trzeba bardzo luzno napychac jelita ,duzo nakluc bo rosnie do gory w trakcie pieczenia i peka jak duzo farszu
caprici 2018-06-30
chociaz tego nie jadlam, ale jestem przekonana, ze jest super smaczna...moze kiedys zrobie...
babcia1 2018-07-01
też jeszcze ani nie robiłam ani nie jadłam ..a wygląda przepysznie!!
annetka 2018-07-01
Jak jadę do rodziny to zawsze na mnie czeka...a podgrzewana na grillu,mmm ...pyszności :)