KISZKA ZIEMNIACZANA

KISZKA ZIEMNIACZANA

Lubicie ? ja mialam taka zachciewajke ze musilam dzis zrobic chociaz u nas straszne upaly.
Jelita odwracam na druga strone jak sa zabrudzone to wyczyscic ,a zostawic tylko tluszcz .
Zetrzec ziemniaki jak na placki ,a na patelni stopic skwarki, ( ja daje sloninke ,boczek i cebule ,moze byc nawet podsmazone mieso mielone
Do utartych ziemniakow wrzucic skwarki z cebula dodac sol , pieprz ja daje ziolowy i czarny ,majeranek . Dobrze wymieszac wziac rurke do kielbas wsadzic do jelita i napelniac lyzka ( tylko luzno) .Koncowki jelit spinam patyczkami do zebow . Dobrze ponakuwac i piec 1,5 godz.w temp 180°-200 °C.Nie wlewac i nie smarowac tluszczem ,ten tluszcz z jelit ladnie sie stopi i kiszka bedzie chrupica i rumiana .
Milego wieczoru

zoltar

zoltar 2018-06-30

Jejku jakie pyszności! Skąd bierzesz grube jelita?

ewaiza

ewaiza 2018-06-30

re; u nas na podlasiu mozna kupic w kazdym miesnym sklepie

krysty9

krysty9 2018-06-30

pysznie ta kiszka wygląda. Ja nigdy nie jadłam takiej

jagodaa

jagodaa 2018-06-30

to są pyszności ! mnie zawsze choć bardzo się staram, pękaja (:

astra40

astra40 2018-06-30

Ja jeszcze nigdy jej nie jadłam☺

ewaiza

ewaiza 2018-06-30

re; jagoda trzeba bardzo luzno napychac jelita ,duzo nakluc bo rosnie do gory w trakcie pieczenia i peka jak duzo farszu

caprici

caprici 2018-06-30

chociaz tego nie jadlam, ale jestem przekonana, ze jest super smaczna...moze kiedys zrobie...

kris13

kris13 2018-06-30

Nigdy jeszcze nie robiłam..........

slawa1

slawa1 2018-06-30

Przepysznie wygląda.

babcia1

babcia1 2018-07-01

też jeszcze ani nie robiłam ani nie jadłam ..a wygląda przepysznie!!

annetka

annetka 2018-07-01

Jak jadę do rodziny to zawsze na mnie czeka...a podgrzewana na grillu,mmm ...pyszności :)

dodaj komentarz

kolejne >