SERNIK DWUKOLOROWY

SERNIK DWUKOLOROWY

CIASTO
50 dag maki pszennej
20 dag masla
szklanka cukru
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzki gestej smietany
3 lyzki kakao
Masa serowa;

5 jaj + szczypta soli
75 dag sera trzykrotnie milonego
2 szklanki cukru pudru ( dalam mniej)
3 lyzki kaszy manny
lyzeczka masla stopionego , ostudzonego
Tortownice o srednicy 29 cm wysmarowac ,lub wylozyc papierem , make przesiac . Skladniki ciasta (oprocz kakao) zagniesc , podzielic na 2 czesci. Jedna czesc polaczyc z kakao. Z obu ciast uformowac kuleczki wielkosci orzecha wloskiego .
Bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane, Do sera dodac zoltka ,cukier puder ,kasze manne, roztopione maslo , aromat i wymieszac az skladniki sie polacza, nastepnie delikatnie polaczyc z piana. Cale dno tortownicy kuleczkami ciemnymi i jasnymi , na to wylac mase serowa i ulozyc reszte kuleczek .Wstawic do nagrzanego piekarnikai piec w 180 °C - 200 okolo 1.5 godziny .Sprawdzic patyczkiem czy srodek jest suchy .
.

maria10

maria10 2021-05-02

.... wygląda smakowicie.... u Ciebie Izuniu zawsze są pyszne ciasta.... dzięki za przepis.... wspaniałego słonecznego maja życzę:)))))

astra40

astra40 2021-05-03

Coś wspaniałego! Bardzo oryginalnie wygląda i na pewno jest pyszne:)

adam24l

adam24l 2021-05-03

Smacznego.
Miłego poniedziałku.

adam24l

adam24l 2021-05-04

Miłego wtorku i środy.

dodaj komentarz

kolejne >