jadalny, bo z ciasta francuskiego i szynki :-)
mój kochany Tatuś mawiał żartobliwie, że jak pies nie ma co robić to sobie liże jajka :-)))
ja jak nie mam co robić to lezę do kuchni i szukam sobie tam roboty...:-)))
zrobienie tej przekąski to dosłownie 5 min...pieczenie zajmie ok. 25-30 min. w temp. 170-180*...
blat francuskiego ciasta pocięłam wzdłuż na sześć pasków...na każdym poukładałam kawałki szynki i zrolowałam...i wszystko...
piekłam w foremce do muffinek, żeby ciasto równo rosło i nie rozlazło się na boki...
łodygi różyczek są ze szczypiorku...listki są ze świeżego wawrzynu...zresztą dekoracja to już inwencja każdego...:-)
można tym gości położyć tym na łopatki, więc polecam :-)
1/4
babcia1 2016-06-17
Super pomysł i wykonanie!!
oldham 2016-06-18
Świetna i nieskomplikowana przekąska :)
Też lubię poeksperymentować w kuchni..;)
katka12 2016-06-18
chyba wolałabym sobie polizać jajka:)) idąc do kuchni, strasznie bym przytyła..przy takich pysznościach..