bukiet róż...

bukiet róż...

jadalny, bo z ciasta francuskiego i szynki :-)

mój kochany Tatuś mawiał żartobliwie, że jak pies nie ma co robić to sobie liże jajka :-)))
ja jak nie mam co robić to lezę do kuchni i szukam sobie tam roboty...:-)))

zrobienie tej przekąski to dosłownie 5 min...pieczenie zajmie ok. 25-30 min. w temp. 170-180*...

blat francuskiego ciasta pocięłam wzdłuż na sześć pasków...na każdym poukładałam kawałki szynki i zrolowałam...i wszystko...

piekłam w foremce do muffinek, żeby ciasto równo rosło i nie rozlazło się na boki...

łodygi różyczek są ze szczypiorku...listki są ze świeżego wawrzynu...zresztą dekoracja to już inwencja każdego...:-)

można tym gości położyć tym na łopatki, więc polecam :-)

1/4

ziuta65

ziuta65 2016-06-17

pięknie podane.........

babcia1

babcia1 2016-06-17

Super pomysł i wykonanie!!

hasedi

hasedi 2016-06-17

Świetny pomysł. .

halka

halka 2016-06-17

Pomysł na serwowanie potrawy wspaniały!

adamowa

adamowa 2016-06-17

alez to smakowicie wyglada ...i napewno tak smakuje :)

oldham

oldham 2016-06-18

Świetna i nieskomplikowana przekąska :)
Też lubię poeksperymentować w kuchni..;)

katka12

katka12 2016-06-18

chyba wolałabym sobie polizać jajka:)) idąc do kuchni, strasznie bym przytyła..przy takich pysznościach..

dodaj komentarz

kolejne >