"Najlepszy sposób zachowania zdrowia:
- nie jeść gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia.""
Przepis na ciasto na pierogi to nic nowego, każdy kto robi, ma swój i jest najlepszy.
Mój jest taki:
3 szkl. mąki wrocławskiej,
1/2 szkl. jogurtu naturalnego
2 żółtka ( rozmącone z jogurtem)
szczypta soli
1/2 szkl. gorącej wody
(Robię w automacie do pieczenia chleba - u mnie program 7 DOUGH - po pierwszym mieszaniu wyłączam i wyjmuje, zawijam w folię do żywności i zostawiam na 15 min.)
Ciasto jest bardzo mięciutkie i elastyczne, można b. cienko rozwałkować i nic się nie rozklei w gotowaniu.
lusia74 2016-11-18
Bardzo apetycznie wyglądają-pewnie i dobrze smakują
gratulacje
kbz1954 2016-11-19
Witaj :) pyszne pierogi. Skorzystam z przepisu, takich nie robiłam. Pozdrawiam :)
alagol 2016-11-20
Przepis mam podobny, tylko bez jogurtu, ale ciasto jest równie miękkie. Pozdrawiam, życzę słonecznej niedzieli.
(komentarze wyłączone)