Koperty (drożdżowe z jabłkami)
Ciasto:
4 szkl. mąki pszennej
1/3 szkl. cukru
2 jajka
1 szkl. mleka
3 dkg drożdży
3 łyżki oleju -( duże z miarki z automatu)
szczypta soli
Ciasto robiłam w automacie u mnie program 7.
2-3 duże jabłka obrać, pokroić w plasterki, dodać 2 łyżki miodu płynnego, 2 łyżki rodzynek, szczyptę cynamonu, 1/2 łyżeczki cukru waniliowego.
Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty, nałożyć jabłka z dodatkami. Skleić przeciwległe wierzchołki, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok. 20 min. (do zrumienienia).
lusia74 2016-11-24
To jest pycha-smacznego
yoker 2016-11-25
MIŁEGO PIATKU BO TO SIĘ ZACZYNA WEEKENDOWO ROBIĆ ...
POZDRAWIAM I CIEPLUTKI UŚCISK ZOSTAWIAM
beata1 2016-11-25
Spokojnego wieczorku i dobrej nocki,
Udanego weekendu życzę, ciepło
pozdrawiam i uśmiech serca zostawiam...)
(komentarze wyłączone)