Sernik bez glutenu.

Sernik bez glutenu.

W. 6,26 ; Z. - 18,56

Statek jest bezpieczny w porcie, ale nie od tego są statki.
Willam Shedd

I.Sernik bez glutenu (bez ciasta).

1 kg sera (dałam twaróg sernikowy president z wiaderka).
3/4 kostki masła
5 żółtek (z białek ubić pianę)
3/4 szkl. cukru
cukier waniliowy 2-3 łyżeczki
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej.
Masło utrzeć z cukrem +cukier waniliowy i żółtkami, dodać stopniowo ser, dosypać mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z 5 białek na sztywno. Lekko wymieszać z masą serową.
Formę (piekłam w tortownicy o śr. 24 cm.)wyłożyć papierem do pieczenia wsypać migdały (płatki) ok 20 dkg, dodałam jeszcze żurawinę i 3-4 łyżki masy serowej, delikatnie rozmieszać i na to wyłożyć resztę masy serowej. Piec ok. 45 min./160 z termoobiegiem.
Po wystygnięciu : 2 galaretki cytrynowe gotowane w 2 szkl. (syrop z puszki ananasów + woda) i ananasy pokrojone w kosteczkę.

II. wafelek z masa kajmakową o smaku czekoladowym.

lusia74

lusia74 2017-03-26

Pysznie wygląda,pewnie i smakuje-pozdrawiam Tereniu

alagol

alagol 2017-03-26

Też miałam wafelki, ale nawet nie zdążyłam ich sfotografować, takie miały wzięcie. Mnóstwo pozdrowień przesyłam Tereniu.

wolke1

wolke1 2017-03-26

ciekawy przepis

beti60

beti60 2017-03-27

Muszę wypróbować, spokojnej nocy.

yoker

yoker 2017-03-27

NOWY DZIEŃ NOWY TYDZIEŃ .
POZDRAWIAM I UŚCISKI ZOSTAWIAM...
SUPER

blue14

blue14 2017-03-27

Pysznie!:-)

Przesyłam ciepłe pozdrowienia :-)

lanta21

lanta21 2017-09-19

super

(komentarze wyłączone)