Kolacja

Kolacja

racuchy z morelami

szklanka kefiru lub maślanki(ja użyłam kefir), 1 jajko, 2 łyżki cukru, 1 szklanka + 1-2 łyżki mąki, 5 moreli obranych ze skórki i pokrojonych w drobną kostkę, Jajko utrzeć do białości z cukrem, następnie dodać mąkę i kefir wszystko wymieszać dokładnie mikserem na koniec wrzucić pokrojone morele i delikatnie wymieszać całość łyżką.. Smażyć na złoto na oleju, popudrować na talerzu. Z tej porcji wychodzi 9-10 racuchów.

Morele, brzoskwinie obieramy ze skórki po uprzednim sparzeniu całych owoców wrzątkiem.

dodane na fotoforum:

milka65

milka65 2011-07-15

Łatwo i szybko , pozdrawiam

lanta21

lanta21 2018-01-16

super

(komentarze wyłączone)