Zielone jabłuszko
biszkopt z 4 jajek 1 szt
jabłka 4 szt
woda 2 szkl
galaretki agrestowe 4 szt
śnieżka na mleko 2 szt
mleko 1 szkl
woda gorąca 1 szkl
wiórka kokosowe 2 łyżki
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać 2 szklanki wody. Smażyć ok. 30 minut na małym ogniu. Pod koniec dodać 2 galaretki w proszku , mieszać do rozpuszczenia galaretek, zdjąć z ognia i zostawić do stężenia, wyłożyć na biszkopt.
2 galaretki zalać 1 szklanką gorącej wody. Śnieżki ubić z 1 szklanką mleka, dodać tężącą galaretkę, wymieszać i wyłożyć na masę jabłkową. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
dodane na fotoforum:
marina3 2009-04-04
świetne...POZDRAWIAM :)))
ellka49 2009-04-04
Galaretki oczywiscie w proszku wsypac?a bedzie tam jeszcze w co wlac?nie wygotuje sie w tych jabłkach sok?woda?
graga35 2009-04-04
super....pozdrawiam i milego wieczorka ...
emocja 2009-04-05
Radosnej i pogodnej niedzieli Pawełku:))))))))))))))