Sledzie z majerankiem

Sledzie z majerankiem

matiasy w oleju 30 dkg
czosnek 5 ząbków
majeranek 1 garść
oliwa 3/4 szkl

Śledzie odsączamy z oleju i kroimy na kawałki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Śledzie układamy w słoiku warstwami i przekładamy czosnkiem i majerankiem. Zalewamy oliwą.
Słoik zamykamy i wstawiamy do lodówki na trzy dni. Po tym czasie są gotowe do spożycia.

dodane na fotoforum:

cruel

cruel 2009-11-13

śledzie???

rusika

rusika 2009-11-13

I znowu te pyszności, miłego dnia

skama07

skama07 2009-11-13

smacznego:)

beata46

beata46 2009-11-13

Miłego weekendu życzę:-)))

Pychotka!

halinag

halinag 2009-11-13

wyglądają kusząco............odnośnie czosnku nie za dużo go? tak tylko pytam...miłego dnia

bea01

bea01 2009-11-13

Lubię śledzie... mniam. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego dnia:)))

kirena

kirena 2009-11-13

Lubię śledzie w ziołach.Kiedyś zrobię to wstawię fotkę..

domi81

domi81 2009-11-15

Pycha!!

pamela5

pamela5 2009-11-19

Zapachniało śledziami az u mnie:-)))) Ekstra!

malybok

malybok 2009-11-19

ja bardzo lubię śledzie a wogóle rybę pod każdą postacią:))

wiga50

wiga50 2009-12-20

Zrobiłam :) Pychota !

izolek

izolek 2010-01-11

proste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
smaczne!!!!!!!!!!!!!!!!
czyli fajne!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrówki.

dodaj komentarz

kolejne >