Wszystkie kurki, rydze inne dobrodziejstwa znalazły miejsce w słoikach i to by było na tyle w roku 2008 co dotyczy grzybobrania.
dodane na fotoforum:
kikika 2008-10-13
No to zapasy zrobione a u nas grzybów nie ma... pozdrawiam.
kbz1954 2008-10-13
obejrzałam wszystkie grzybki, zbiory imponujące, a ile zapachów lasu przy okazji, też bym tak chciała, moje zbiory są skromne w Puszczy Nadnoteckiej w ciągu trzech dni, pozdrawiam serdecznie :))
setulo 2008-10-13
Dobra rydze i kurki zabieram , miłego wieczoru :-)))
bogra 2008-10-13
My również suszymy zdrowe , ale ja ciągle kroję na drobne , gdyż szukam robaczków.A takie całkiem zdrowe jak Twoje to są sporadycznie.Przyjemnych snów.
blaack 2008-10-13
...no no no...zapasiki na zimę zrobione...super...pozdrawiam
sabi3 2008-10-14
Mniam!!!!pozdrawiam i dodaje do znajomych
norcia 2008-10-14
zegnam sie z Toba na jakis czas..............wszystkiego dobrego
qcharz 2008-10-14
Ale tu pyszności.
W sam raz na zimowe wieczory do kieliszeczka czegoś mocniejszego. ;)
lussi44 2008-10-14
Dziękuję za cierpliwość do mnie...pozdrawiam gorąco, życząc spokojnej nocki i słodkich snów :))
jantaria 2008-10-19
Usiłuję sobie przypomnieć, czy jadłam kiedyś rydze z octu... Hmm... chyba nie. One zawsze wędrowały na masełko na patelnię :)
Do tych marynowanych grzybów dodaję zawsze korzeń pietruszki, selera, marchew, a woda to właśnie wywar z tych warzyw. Grzyby nabierają specyficznego smaku. Polecam :)