Śledzie w sosie miodowo-pomidorowym:
-6 matjasów
-3 cebule
-2 łyżki miodu
-mała puszka koncentratu pomidorowego
-1/3 szklanki oleju
-sok z 1 cytryny (albo z 1/2 dużej)
Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.
Cebulę pokroić w małą kostkę, zeszklić na oleju(ok 10 min), dodać resztę składników i poddusić jeszcze ok 3 min.Doprawić pieprzem i przyprawą Maggi(nie za dużo).
Po ostygnięciu przekładać warstwy śledzi.
Odstawić na 12 godzin do "przegryzienia".
dodane na fotoforum:
pantoja 2011-11-08
Prawie jak śledzie w czekoladzie:)
Niech się gryzą, byle się nie pozagryzały. Ciekawie eksperymentujesz. Skoro może być kaczka lakierowana miodem to śledzie chyba też:)
franek9 2011-11-08
Śledzie z miodem??:))....to coś dla mnie :)).............po co czekać aż 12 godzin:)....ja tyle nie wytrzymam,zagryzę już teraz...mniam,mniam,mniam..........................PYCHA :))
babka50 2011-11-08
Ojj !! musza smakowac ... smacznego zycze :)))
gotujmy 2011-11-13
Muszą być rewelacyjne !!!!!