Żołądki drobiowe obgotować w posolonej wodzie, przez ok. pół godziny.
Podsmażyć pokrojoną cebulkę, dodać pokrojone żołądki, pieczarki, paprykę i ogórka kiszonego.Podlać wodą, dodać swoje ulubione przyprawy i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusić, az wszystko będzie miękkie i zagęścić nieco mąką.
dodane na fotoforum:
guniu72 2015-06-09
Do Strogonowa też daję ogórki, tylko konserwowe.Dodaje się je do przełamania smaku, tak myślę.Mnie smakuje.
pantoja 2015-06-11
Bardzo apetycznie wygląda. Lubię drobiowe żołądki ale tylko ja a dla siebie nie chce mi się pichcić.
Wolę jednak ogórka zjeść oddzielnie. Czasem utarty na drobnej tarce podkreśla smak potrawy. Do strogonowa nie daję ogórka. Jeśli robię to wyłącznie z dobrej polędwicy. Ściśle wg przepisu ze starej Kuchni Polskiej. Na tej książce nauczyłam się dobrze gotować (nie moje to zdanie a konsumujących:) i dobrze piec ciasta wszelakie:)
Teraz lubię czasem eksperymentować, zerkając do internetowych przepisów. Jednak zawsze zrobię trochę inaczej, tak już mam:)