Gulasz

Gulasz

Żołądki drobiowe obgotować w posolonej wodzie, przez ok. pół godziny.
Podsmażyć pokrojoną cebulkę, dodać pokrojone żołądki, pieczarki, paprykę i ogórka kiszonego.Podlać wodą, dodać swoje ulubione przyprawy i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusić, az wszystko będzie miękkie i zagęścić nieco mąką.

dodane na fotoforum:

steve62

steve62 2015-06-09

OGÓRKI PRZY TAKIM DANIU? I JAK TO SMAKUJE???
TO CHYBA RZADKOŚĆ, CIEKAWE...

guniu72

guniu72 2015-06-09

Do Strogonowa też daję ogórki, tylko konserwowe.Dodaje się je do przełamania smaku, tak myślę.Mnie smakuje.

steve62

steve62 2015-06-09

WIERZĘ, W ŻYCIU NIE JADŁEM TAKIEGO DANIA, KURCZE...
POZDRAWIAM:-))

franek9

franek9 2015-06-10

To wcale nie jest rzadkość...lubię takie dania....pozdrawiam :))

white63

white63 2015-06-10

Jak dla mnie mogą być same żołądki, super :)

pantoja

pantoja 2015-06-11

Bardzo apetycznie wygląda. Lubię drobiowe żołądki ale tylko ja a dla siebie nie chce mi się pichcić.
Wolę jednak ogórka zjeść oddzielnie. Czasem utarty na drobnej tarce podkreśla smak potrawy. Do strogonowa nie daję ogórka. Jeśli robię to wyłącznie z dobrej polędwicy. Ściśle wg przepisu ze starej Kuchni Polskiej. Na tej książce nauczyłam się dobrze gotować (nie moje to zdanie a konsumujących:) i dobrze piec ciasta wszelakie:)
Teraz lubię czasem eksperymentować, zerkając do internetowych przepisów. Jednak zawsze zrobię trochę inaczej, tak już mam:)

lanta21

lanta21 2017-08-06

smaczne

dodaj komentarz

kolejne >