PROŚBA DO PAŃ.KTÓRE PIEKĄ CIASTA
============================
mam nową kuchenkę gazowo-elektryczną
bardzo proszę o podanie temperatury i czasu pieczenia np.biszkoptu ,sernika
na ciasta lekkie i ciasta ciężkie.....
piekłam w innej...stąd brak doświadczenia
bardzo dziękuje za dobre rady
dodane na fotoforum:
nicza69 2009-12-22
kolorowych snów życze;) Dobranoc
malczer 2009-12-22
Życie jest wielką zagadką.
Tajemnic wszystkich matką.
Nie wiemy co nas czeka.
Choć czas szybko ucieka.
Może gdzieś szczęście na nas czeka........
…...…,•’``’•,•’``’•,
…...…’•,`’•,*,•’`,•’ Pozdrawiam cieplutko :))))
…...…’•,`’•,*,•’`,•’
agapal 2009-12-22
Serdeczne słowa tak wiele znaczą.
Serdeczne słowa tak wiele tłumaczą.
Tych pięknych słów używa niewielu.
A więc za te wszystkie wspaniałe słowa
Dziękuję MIŁY PRZYJACIELU :)**
Miłego chociaż pewnie zabieganego dnia..
dorika 2009-12-22
~~”*°•._~”*°••°*”~_.•*”~~”*°•.
****WITAM SERDECZNIE***
Złociste słońce świeci na niebie
Maluje promienie na błękitnym tle
A ja z daleka ze szczerym uśmiechem
Moc gorących pozdrowień Ci śle.
mondia 2009-12-22
Halinko ....ja mam kuchnię gazowo-elektryczną ....i ja piekę ciasto w temp. 180 stopni około 1 godziny ....ale zaglądam jak się szybciej czasami brązowi to daję na 170 st.wyjmując sprawdzam patyczkiem ....ale biszkoptu nie piekłam to nie wiem ....znowu moja córka piecze ciasto 45 minut ....nie wiem od czego to zależy ale najlepiej wypróbować pierwszy raz na zwykłej babce ....
Radosnego dnia Ci życzę już w świątecznym nastroju :))
halinag 2009-12-22
Dziękuję Ci Halinko biszkopty wczoraj piekłam wystarczyło15 minut na 180......ale bierze szybko/zg.z instrukcją piekłam/natomiast sernik też ma się piec godzinę ale bałam się o górę żeby nie spalić
goll85 2009-12-22
Udanego przedswiatecznego wtorku zycze:)) aby wszystko ladnie dzis wychodzilo:))
ps: ja nie Pani ale sie tez udziele:))
mam zwykla gazowke , a co do piekarnikow elektrycznych to zalezy czy ma termoobieg:) z nim jest znacznie szybciej! jesli nie to chyba nie ma wielkiej roznicy gazowym
halinag 2009-12-22
Jest termoobieg Pawełku..ale w elektrycznym czas pieczenia jest o wiele krótszy........bardzo Ci dziękuje
aga75 2009-12-22
Witam Halinko:) ja mam taka kuuchene i pieke wszystko zawsze w tem, 180 stopni z termoobiegiem, fakktem jest ze wszystko szybciej sie piecze, sernikowi wystarcza ok 45 min, chociaz musze przyznac ze ja to zawsze tak na"oko" malo kiedy patrze na czas:) pozdrawiam cieplutko i milego dzionka zycze
reni1 2009-12-22
Halinko ja mam ten sam problem...wiesz biszkopty wychodzą tak jak mówisz...natomiast sernik i szarlotka przypala się szybko z góry..ja przykrywam folią aluminiową ciasto....jak widzę że już brązowieje,,,albo wstawiam na niższą półkę...i tak to zrobić sobie wygodę...kupić nową kuchenkę;))))))Miłego pieczenia ..ja też to dziś zaczynam:)))
theresa 2009-12-22
Ja mam elektryczny piec i tez podgladam oraz patyczkiem sprawdzam ,ale mozna ciasto przykryc papierem zeby sie z wierzchu nie spalilo.