Bylo ich troszke wiecej.......
-2 kg maki
-20 dkg drozdzy
12 lyzek cukru
-1 cukier waniliowy
-12 zoltek
-1 kost. masla
4 szkl. wody+4 lyz. maki pszennej zagotowac aby powstal krochmal.
Zrobic rozczyn z 0,5 szkl. cieplego mleka+ 1 lyz. maki+ 1 lyz. cukru+ drozdze.
Wszystkie skladniki wyrabiac 20 min. po czym dodac ropuszczone maslo i kieliszek spirytusu,wyrabiac jeszcze chwile.
Odstawic do wyrosniecia,nadziewac dzemem i smazyc na glebokim tluszczu.
dodane na fotoforum:
mamba80 2009-06-08
Mniam:)) napewno były pyszne:)) poprosze przepis:)
kati38 2009-06-24
Ale po co ten krochmal ? nie napisałaś
sowa57 2009-09-03
Rzeczywiście , ten krochmal intrygujący, Zrozumiałam , że dodaje się go do reszty składników , ale po co? Nigdy tak nie robiłam...
hanah 2009-09-04
Taki dostalam przepis i tak zrobilam (ugotowanie krochmalu to jest zaledwie 5 min. pracy).Paczki sa rewelacyjne,robilam juz kilka razy.