Moje paczuszki

Moje paczuszki

Bylo ich troszke wiecej.......

-2 kg maki
-20 dkg drozdzy
12 lyzek cukru
-1 cukier waniliowy
-12 zoltek
-1 kost. masla

4 szkl. wody+4 lyz. maki pszennej zagotowac aby powstal krochmal.
Zrobic rozczyn z 0,5 szkl. cieplego mleka+ 1 lyz. maki+ 1 lyz. cukru+ drozdze.
Wszystkie skladniki wyrabiac 20 min. po czym dodac ropuszczone maslo i kieliszek spirytusu,wyrabiac jeszcze chwile.
Odstawic do wyrosniecia,nadziewac dzemem i smazyc na glebokim tluszczu.

dodane na fotoforum:

mamba80

mamba80 2009-06-08

Mniam:)) napewno były pyszne:)) poprosze przepis:)

kati38

kati38 2009-06-24

Ale po co ten krochmal ? nie napisałaś

sowa57

sowa57 2009-09-03

Rzeczywiście , ten krochmal intrygujący, Zrozumiałam , że dodaje się go do reszty składników , ale po co? Nigdy tak nie robiłam...

hanah

hanah 2009-09-04

Taki dostalam przepis i tak zrobilam (ugotowanie krochmalu to jest zaledwie 5 min. pracy).Paczki sa rewelacyjne,robilam juz kilka razy.

dodaj komentarz

kolejne >