Nalewka z pigwy
Nalewka z pigwy to jedna z najbardziej popularnych domowych nalewek, jakie szykuje się w Polsce. Przepis jest prosty. Potrzebujesz tylko odrobinę cierpliwości, ponieważ pigwówka to nalewka na którą się czeka.
- przepis na nalewkę z pigwy oraz pigwowca
- dużo porad oraz sugestii dotyczących dodatków
- sprawdzony, tradycyjny przepis na idealną pigwówkę
Czas przygotowania: 30 minut
Czas macerowania w wódce: 30 dni
Czas macerowania w spirytusie: 10 dni
Liczba porcji: 2 litry nalewki
Kaloryczność kcal: 85 w 100 ml
Dieta: bezglutenowa, wegańska, wegetariańska
Składniki:
1 kg pigwy (lub pigwowca japońskiego)
500 g cukru (lub 700 g jeśli robisz nalewkę z pigwowca)
500 ml wódki 40 %
500 ml spirytusu 95 %
dodane na fotoforum: