KREMÓWKA JEST Z CUKIERNI,ALE BARDZO PYSZNA,A BABKA MOJEJ ROBOTY I ZOSTAWIAM WAM DO KAWKI.....
BABKA MAKOWA - PIEGUSEK
200 GRAM MASŁA LUB MARGARYNY
1 SZKLANKA CUKRU
1 SZKLANKA MĄKI
1 SZKLANKA SUCHEGO MAKU-NIE MIELIĆ
4 JAJKA
1 CUKIER WANILIOWY(NIE MUSI BYĆ)
1 MAŁY AROMAT MIGDAŁOWY( NIE MUSI BYĆ)
1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
MASŁO ROZPUŚCIĆ W RONDELKU I LEKKO OSTUDZIĆ.
BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ.
ŻÓŁTKA UBIJAM Z CUKREM NA KOGEL MOGEL,DODAJĘ MĄKĘ,PROSZEK,ROZPUSZCZONY TŁUSZCZ I MIESZAM.DODAJĘ UBITĄ PIANĘ I DELIKATNIE MIESZAM. NA KONIEC DODAJĘ MAK I AROMAT.MIESZAM I WLEWAM CIASTO DO WYSMAROWANEJ FORMY.PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU. OKOŁO 40-45 MIN.WYJĄĆ,OSTUDZIĆ I POLAĆ POLEWĄ LUB POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
SMACZNEGO
dodane na fotoforum:
ireneus 2011-07-27
Dzięki za odwiedziny pozdrawiam z deszczowego Krakowa życząc miłego wieczoru i spokojnej nocki.
diana06 2011-07-27
mniammm ... wygląda bardzo pysznie ta twoja Babeczka:)
powiem ci szczerze że jutro skorzystam z twego przepisu .
gosia32 2011-07-30
Witam po krótkiej przerwie a tu jak zwykle same pyszności...pozdrawiam i miłego wieczorku życze