Rolada jabłkowa(8)

Rolada jabłkowa(8)

Rolada jabłkowa
1 kg jabłek
1 ½ łyzeczki cukru wanilowego
trochę cynamonu
Jabłka obrać ze skóry i zetrzeć na grubych oczkach prosto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Jabłka opruszyć cukrem waniliowym i cynamonem
Na wierzch jabłek wylać biszkopt
4 szt jajka
½ szk cukru
¾ szkl maki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Białak ubic na sztywno+ cukier+żółtka+ mąka+proszek doi pieczenia.
Zmiksować.Wylać na jabłka.Piec 40minut a temp.180 stopni

Po 10 minutach (gdy wyjmiesz z pieca) przykryj ciasto ściereczka i delikatnie odwróć do góry nogami.Ciasto powinno leżeć na ściereczce a jablka być na wierzchu-zdejmij delikatnie papier i zwiń roladę na ścierczce i zostaw tak do ostygniecia.ciasto ozdobić cukrem pudrem badź polewą czekoladową

Ciasto bardzo łatwe i pyszne

dodane na fotoforum:

malarka

malarka 2009-01-11

Mnie coś ciasto nie wychodzi , a może masz dobry na ciasto przepis Ilonko :)))))

ilonka61

ilonka61 2009-01-11

Wybaczcie że nie ma zdjęcia po przekrojeniu ale nie zdążyłam zrobić -:)

bogutek

bogutek 2009-01-11

pewnie zjedzone jeszcze na gorąco ... podobno pychota wtedy

barossa

barossa 2009-01-12

jaki apetyczny apfelstrudel!!to specjalność Austriaków ale widzę ,że również Twoja:)

dodaj komentarz

kolejne >