4 spore ziemniaki ugotowane w mundurkach
10-15 dag szynki bądź innej dobrej wędliny
1 puszka kukurydzy
pęczek cebuli dymki ewentualnie duuużo szczypiorku
sos czosnkowy, taki na prawdę czosnkowy ;)
Ziemniaki i szynkę pokroić w kostkę, dodać pokrojoną cebulę dymkę i kukurydzę, dodać połowę sosu czosnkowego, wymieszać. Resztą sosu czosnkowego polać wierzch sałatki. Im więcej czosnku w sosie, tym sałatka będzie bardziej wyrazista. Schłodzić ze 2 godz.w lodówce.
To jest sztandarowa sałatka do grillowanego mięsa. Zawsze cieszy się powodzeniem...szczególnie u chłopaków. Dziewczyny wolą zielsko ;)
Pozdrawiam!
dodane na fotoforum:
wandy 2014-05-25
Pichcenie to Twoja mocna strona,moze i ja tez bym czesciej cos przygotowala gdybym miala dla kogo.
Pozdrawiam serdecznie. Wanda
danka1 2014-05-25
ładnie podana
funiak 2014-05-26
same usmiechy sa takie kulinarne dzialenie...z humorkiem opisywanie i swietne fotografowanie:)